Bowmore

Om half 9 zaten we alweer aan ’t ontbijt bij onze zeer vriendelijke gastvrouw. En we werden verrast met een zeer uitgebreid breakfast. De eerste gang was porridge (pap) met honing, dit was heel lekker hier, zelfs Daan vond ’t erg lekker. Vervolgens kregen we een traditioneel Scottish Breakfast, bestaande uit bacon, eggs, mushrooms, sausage, tomato, beans, potato & black pudding. Het was heel erg lekker en tot na de middag zullen we wel vol zitten. Vandaag stond ons eigen distillery-tour op het programma. We wandelden ruim een uur langs de kust toen de eerste distillery verscheen: Laphroaig. We kwamen helaas net 5 minuten te laat voor de tour van half 11 (die je overigens wel had moeten boeken, want hij was vol), maar kregen wel onze eerste ‘tasting’ ervaring aangereikt. We hebben tijdens dit bezoek drie verschillende whisky’s mogen proeven: Triple Wood, Select en Cask Strength. Eigenlijk vonden we alleen de Triple Wood echt onze smaak. Na even gezeten te hebben vervolgden we onze tocht naar de volgende distillery: Lagavulin. Hier was ook geen tour meer te boeken, dus gingen we ‘noodgedwongen’ in de lounge zitten om wat whisky te proeven. We mochten de Distillers Edition (Kim’s favoriet!), de 16-year-old (Daan’s favoriet) en de 12-year-old (55% alcohol) proeven. We waren blij verrast, want alle drie de whisky’s vonden we heel lekker (vooral met een drupje water). We hebben een klein uurtje lekker gezeten in de huiskamer-setting van de lounge en meerdere malen mogen proeven (is allemaal gratis overigens, yeah!). Onze volgende stop, en tevens laatste distillery van vandaag was Ardbeg. Hier mochten we ook weer drie whisky’s proeven: 10-year-old (Kim’s favoriet), Uigeadail (Daan’s favoriet) en de Corryvreckan (minder lekker, heel sterk, 57,1%). In deze distillery zat ook een lunchroom waar we een lekkere lunch namen met een hamburger (Daan natuurlijk) en chickenbroth. Een aanrader, deze lunchroom. We hadden erg genoten van de bezoekjes, maar helaas was het weer wat minder, dus namen we de bus maar richting Bowmore. Om 15.00 uur arriveerden we in onze B&B: Lambeth Guest House, waar we werden opgewacht door Margareth, een fantastisch lief mens. Onze kamer was ook echt top, het lijkt wel een hotel (ook erg groot). Na een paar uurtjes relaxen op de kamer gingen we weer op pad om het plaatsje Bowmore te verkennen. We eindigden met lekkere trek in het Bowmore Hotel waar we een hapje aten. We namen beiden een lekker stoofpotje (Steak pie). Die van Daan was gemaakt met whisky (hoe kon het ook anders, haha). Wel opvallend is dat Schots eten veel weg heeft van de Hollandse pot: vaak aardappels (of friet), groenten en vlees. Het smaakt ons in ieder geval erg goed allemaal. s’Avonds namen we nog een lekker pintje en keerden weer voldaan terug naar de B&B.

Vorige I Volgende

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s