Oban

Het ontbijt werd vanmorgen weer om half 9 geserveerd: lekker weer een full Scottish breakfast. Daan had zelfs helemaal ‘geluk’, want er stond én Haggis (niertjes, etc. iewl) én Black Pudding (bloedworst) op het menu. We hadden uitgebreid gezeten en hadden de tassen rond 10 uur weer ingepakt om naar Craighouse te lopen. We hadden via email om 11.00 uur de tour bij de Jura distillery geboekt, dus daar moesten we wel op tijd zijn. De tour was erg interessant en we mochten overal foto’s maken (wat bij andere distillery’s eigenlijk niet mocht). We kregen nu echt het idee dat we het whisky-maak-proces begonnen te begrijpen. Ook mochten we natuurlijk weer proeven. We kregen de Diurach’s Own, de Superstition, de 10-year-old en de Prophecy te proeven. Dat was weer lekker zo op de vroege ochtend. Aangezien we pas om half 2 de bus moesten hebben bleven we lekker lang plakken en kregen zo veel informatie van de tourguide. Ook kochten we nog een proefglaasje en een oude kaart van het eiland. We namen weer de bus richting Feolin zodat we op tijd zouden zijn om de pont te halen terug naar Port Askaig. Hier hadden we nog een uurtje voor ons volgende reisdoel, dus gingen we weer in de pub zitten waar we de dag ervoor ook geweest waren. Om 15.30 uur vertrok de ferry van Port Askaig naar Kennacraig en om 17.59 namen we de bus in Kennacraig die ons in Oban zou brengen. We kwamen om 21.30 aan bij ons guesthouse ‘Lagganbeg’ en kregen een hele schattige zolderkamer.

Vorige I Volgende

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s